Sağlıklı yaşam yürüyüşünde 'anne sütü' vurgusu

Sağlıklı yaşam yürüyüşünde 'anne sütü' vurgusu

Sağlıklı yaşam yürüyüşünde 'anne sütü' vurgusu

Manisa Grandmedical Hastanesi çalışanları, Dünya Yürüyüş Günü'nde sağlıklı yaşam mesajı vermek için yürüme etkinliği düzenledi. Yürüyüş sırasında 'anne sütü' konusunda dövizler taşıyan hastane çalışanları, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası konusunda da farkındalık oluşturdu.

Birçok sosyal sorumluluk projesiyle dikkat çeken Manisa Grandmedical Hastanesi, Dünya Yürüyüş Günü ve Emzirme Haftası'yla ilgili önemli etkinliklere imza attı. 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla hastane girişinde kurulan stantta tüm annelere ve anne adaylarına emzirmenin önemiyle ilgili bilgilendirme yapan hastane sağlık personeli, ayrıca anne sütünün önemiyle ilgili bilgilendirici kitap ve broşürler dağıttı. Anne sütünün önemi, hastane personelinin katıldığı Dünya Yürüyüş Günü etkinliğinde de gündeme getirildi.

MUCİZE ANNE SÜTÜNDE SAKLI

Sağlıklı yaşama dikkat çekmek için bir araya gelerek topluca yürüyüş gerçekleştiren hastane çalışanları, ellerinde "İlk 6 ay sadece anne sütü verin, bağışıklığı güçlendirin. Mucize anne sütünde saklı. Anne sütü en doğal ve en taze besindir. Anne sütü zekayı geliştirir. Anne sütü temizdir, hijyeniktir" gibi dövizler taşıdı. Yürüyüşe Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes, Kurumsal Pazarlama Müdürü Birgül Urkşaş, birim amirleri ve çok sayıda çalışan katıldı. Hastane çalışanları, yürüyüş sonrasında topluca fotoğraf çektirdi.

ANNE SÜTÜ VE SPOR İHMAL EDİLMEMELİ

Manisa Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, Dünya Yürüyüş Günü ve Emzirme Haftası'nın çok önemli iki konuda duyarlılığı artırmak için bir fırsat olduğunu, hastane olarak Emzirme Haftası boyunca anne sütünün önemini anlatabilmek için bilgilendirici çalışmalar yaptıklarını ayrıca Dünya Yürüyüş Günü'nde de hem sağlıklı yaşama, hem de bir kez daha anne sütünün önemine dikkat çektiklerini kaydetti. Kahya, "Sağlıklı nesiller için tüm çocukların anne sütüyle beslenerek hayata başlamaları ve hayatları boyunca da yürüyüş başta olmak üzere sporu ihmal etmemeleri gerekiyor" dedi.