Grandmedical'de 14 Mart Tıp Bayramı coşkusu

Grandmedical'de 14 Mart Tıp Bayramı coşkusu

Grandmedical'de 14 Mart Tıp Bayramı coşkusu

Grandmedical'de Tıp Bayramı coşkusu

Manisa Grandmedical Hastanesi çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm sağlık çalışanlarının 1 yılı aşkın süredir Covid-19 virüsü ile mücadele ettiklerini hatırlatarak, "Pandemiye karşı direnecek ve inşallah başarılı olacağız" dedi.

Manisa Grandmedical Hastanesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tıp Bayramı'nı coşkuyla ancak pandemi kuralları çerçevesinde kutladı. Kutlama öncesinde pandemi sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları için 1 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu. Hastane çalışanlarını temsilen bir grup sağlık çalışanıyla bir araya gelen ve bayramlarını kutlayan Hastane Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, pandemi nedeniyle bu sene Tıp Bayramı'nın biraz buruk kutlandığını ancak sağlık çalışanlarının gayretli çalışmalarıyla yeniden sağlıklı günlere kavuşulacağına inandığını söyledi.

BÖYLESİ BİR PANDEMİ BEKLENMİYORDU

Manisa'da korona virüsü nedeniyle Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu başta olmak üzere birçok sağlık çalışanını kaybettiklerini hatırlatan Kahya, "Ben 36 yıllık hekimlik hayatımda ben böyle bir pandemi yaşamamıştım. Daha önce doktorlar olarak böylesine çok sayıda ölümlerin yaşanabileceği bir pandemiyi beklemiyorduk. Maalesef bunu yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu güne kadar 30 binden fazla insanımızı kaybettik. Binlerce ağır hastamız var. Aşılamadan sonra ne olur bilemiyoruz. Aşı ne kadar önler, normala ne zaman dönebiliriz, korona hayatımızdan tamamen çıkar mı, onları yaşayarak göreceğiz" dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİ HEP SÜRECEK

Pandemi süreciyle sağlık sektörünün ne kadar zor olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yapan Kahya, " Çoğu ilkokul öğrencisi 'ne olacaksın?' diye sorulduğunda 'doktor, hemşire olacağım' derdi. Bundan sonra biraz zor derler herhalde" şeklinde espri yaptı. Ardından da "Bu işleri sonuçta birileri yapacak. Sahadaki hizmet durmayacak. Bizim de bu dönem içinde hastalanan arkadaşlarımız oldu, onlara da geçmiş olsun diyoruz. Verdiğiniz hizmetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

PANDEMİYE KARŞI DİRENECEĞİZ

Op. Dr. Mümtaz Kahya, 14 Mart Tıp Bayramı'nın Türkiye'de ilk kez İstanbul'un işgal altında olduğu dönemde bir direniş halinde ortaya çıktığına işaret ederek, şöyle konuştu: "14 Mart Tıp Bayramı, ülkenin işgaline karşı duranların 14 Mart'ta direnişe geçmeleriyle kutlanmaya başlanan bir gün. Biz de hastalıklara karşı, özellikle pandemiye karşı direneceğiz ve inşallah başarılı olacağız. Tekrar normal hastalarımıza bakmaya başlayıp, normal seyrinde hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bu süre içerisinde 1 yıl boyunca gösterdiğiniz alakadan dolayı, verdiğiniz hizmetlerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bayramınızı kutluyorum."

ÇALIŞANLARA ÇİKOLATA VE ÇİÇEK

Başhekim Op. Dr. Mümtaz Kahya ve hastane yöneticileri, kutlama sonrasında hastane çalışanlarına çikolata ve çiçek taktim etti. Programın sonunda tüm çalışanları temsilen etkinliğe katılanlar toplu fotoğraf çektirdi.