Grandmedical'de tüberküloz eğitimi

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Dünya Tüberküloz (Verem)  Eğitimi ve Farkındalık Haftası nedeniyle farkındalık eğitimi  gerçekleştirdi. Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri Birimi Sorumlu Hekimi ve Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Ayşe Pınar Balcan, hastane personeline tüberkülozla ilgili bilgilendirmede bulundu.
    Ateş, halsizlik, iştahsızlık, kanlı balgam, gece terlemesi ve iki haftadan uzun süren öksürüğün tüberküloz belirtisi olabileceğini kaydeden Balcan, bireyin ve dolayısıyla toplumun tüberküloz hastalığından korunmasında en önemli hususun, tüberküloz hastalarına erken tanı konması ve en kısa sürede tedaviye başlanması olduğunu belirtti. Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri Birimi Sorumlu Hekimi ve Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Ayşe Pınar Balcan'ın yaptığı bilgilendirmeye, Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes, bazı birim amirleri ve hastane çalışanları katıldı.