Sanal anjiyo ile kalp krizi riskini öğrenmek çok kolay

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Adem Güler, kalp krizi riski taşıyanlara sadece 1 dakika süren sanal anjiyo önerdiğini belirtti. Güler, “BT anjiyografi olarak da bilinen sanal anjiyografi, kalbin damarlarında kireçlenme ve tıkanıklık olup olmadığı hakkında önemli bilgiler veriyor. Bu işlem için hastanede yatmaya gerek yok, işlem sonrası rutin hayat devam ediyor” dedi.

Son yıllarda hızla artan kalp krizleri, öncelikli ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Adem Güler, 40 yaş üstünde şeker hastalığı, yüksek kolestrol veya aşırı kilolu olan, ailesinde kalp hastalığı olan, yeterli düzeyde yürüyüş yapmayan, sigara içen ve göğüs ağrısı çeken kişilerde kalp krizi riskinin yüksek olduğunu belirtti. Bu durumdaki kişilere sanal anjiyo önerdiklerini belirten Doç. Dr. Güler, “BT anjiyografi olarak da bilinen sanal anjiyografi, kalbin damarlarında kireçlenme ve tıkanıklık olup olmadığı hakkında önemli bilgiler veriyor. Sanal anjiyo çekimi sadece 1 dakikada ve hiç kasık damarına girmeden yapılıyor. Hastanede yatmak da gerekmiyor. Sanal anjiyo sonrası normal günlük hayata devam ediliyor.” diye konuştu.