Alman doktorlardan Grandmedical'e övgü

Alman doktorlardan Grandmedical'e övgü

Alman doktorlardan Grandmedical'e övgü

Ege Bölgesinin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Manisa Özel Grandmedical Hastanesi’ne Alman doktorlardan övgü geldi. Almanya Leipzig Kalp Merkezi doktorlarından Alexander Verevkin, Grandmedical Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Adem Güler’in kapalı kalp ameliyatlarındaki başarısına dikkat çekerek işbirliği önerisinde bulundu. İki sağlık kuruluşu arasında ortak çalışmalar yapılması gündemde.

YABANCI DOKTORLAR DOÇ. DR. GÜLER’İ TAKİP EDİYOR

Bünyesinde bulundurduğu Kalp Merkezi’nde her yıl yüzlerce kalp ameliyatına ev sahipliği yapan Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Türkiye’nin her yanından ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinden hastalara hizmet veriyor. Türkiye’nin önemli kalp ve damar cerrahlarından Doç. Dr. Adem Güler’in gerçekleştirdiği kapalı ameliyatları da dünyadaki birçok kalp damar cerrahı tarafından takip ediliyor.

HER YIL 100’DEN FAZLA KAPALI KALP AMELİYATI

Doç. Dr. Güler’in çalışmalarını uzun süredir takip eden Almanya Leipzig Kalp Merkezi doktorlarından Alexander Verevkin, operasyonlar konusunda hekimler ve hastaneler arası işbirliği önerisinde bulundu. Her iki hekimin de yılda 100’den fazla kapalı kalp ameliyatı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Doktor Verevkin, hekimler ve hastaneler olarak işbirliği yapma ve deneyimleri paylaşmanın önemli olacağını kaydetti.

İKİ AYRI AMELİYAT AYNI ANDA MÜMKÜN

Halk arasında kapalı kalp ameliyatı olarak minimal invaziv adlı kalp cerrahisi yöntemi ile koroner bypass ameliyatı, mitral kapak ameliyatı, aort kapak ameliyatı, kalp delik ASD kapatma ameliyatı, kalp tümör temizleme ameliyatı, aort anevrizma ameliyatları yapılabiliyor. Ayrıca bu yöntemde iki ayrı ameliyat da aynı anda gerçekleştirilebiliyor.

İKİ HASTANE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAK

Doç. Dr. Adem Güler, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Alman meslektaşlarımızla ve Alman sağlık kuruluşlarıyla işbirliği yapmak ve deneyimlerimizi paylaşmak iki taraf için de olumlu sonuçlar verecektir. Gelişen tıbbi teknoloji ve artan tecrübeyle artık tedaviler minimal invaziv kapalı yöntemle daha kolay, daha az riskli yapılabilir duruma geldi. Tecrübe paylaşımı ve işbirliği bu gelişmeleri daha da arttıracaktır. Bunun son örneğini Almanya Leipzig Kalp Merkezi ile Manisa Özel Grandmedical Hastanesi arasında göreceğiz” dedi.