​​​​​​​Avrupalı doktorlar Grandmedical’i izliyor

​​​​​​​Avrupalı doktorlar Grandmedical’i izliyor

​​​​​​​Avrupalı doktorlar Grandmedical’i izliyor

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, gelişmiş tıp teknolojisi ve deneyimli doktorlarıyla Türkiye’nin önde gelen sağlık kuruluşlarından biri haline geldi. Grandmedical Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Adem Güler, internet ortamında başta Avrupalılar olmak üzere yüzlerce cerrahtan kapalı kalp ameliyatıyla ilgili soru aldığını, bazı cerrahların ameliyatı canlı izlemek için Manisa’ya gelmek istediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alan Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Tıp Tarihi müzesi bulunan nadir kentlerden biri olan Manisa’yı sağlık alanında dünyaya tanıtmaya çalışıyor. Modern donanımı ve deneyimli doktorlarıyla Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet veren hastane, sağlık turizmi yoluyla her yıl yüzlerce yabancı hastaya da Manisa’da şifa dağıtacak. Bünyesinde çok deneyimli cerrahlar bulunduran hastane, dünyanın en modern sağlık kuruluşlarında gerçekleşen bir çok ameliyata da ev sahipliği yapıyor.

CERRAHLAR AMELİYATI İZLEMEK İSTİYOR

Grandmedical Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Adem Güler, en gelişmiş kalp cerrahi yöntemi olan kapalı kalp ameliyatında çok başarılı sonuçlar aldıklarını, bu doğrultuda birçok cerrahın bizzat hastaneye gelerek bu ameliyatları izlemek istediğini söyledi. Güler, “Azerbaycan’dan iki cerrah arkadaşımız geldi, iki gün boyunca ameliyatlarımızı izlediler. Yine İtalya’dan, Polonya’dan, Filipinler’den, Arnavutluk’tan, Irak’tan, Filistin’den gelmek isteyen arkadaşlarımız var, görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar hepsi aktif kalp cerrahisi yapan doktorlar. Bizim yaptığımız ve hastalar için çok konforlu olan kapalı kalp ameliyatı yöntemini öğrenmek istiyorlar” dedi.

HASTALAR İÇİN BÜYÜK KONFOR

Göğüs kemiği kesilmeden yapılan kalp ameliyatlarının yaklaşık 20 yıldır olduğunu ancak kalbin arkasındaki ve sağındaki damarlara operasyonun bu yöntemle çok zor olduğunu belirten Güler, “Bu işlem ilk olarak 2017 yılında Ukrayna Kiev’deki bir arkadaşımız tarafından yapıldı. Şu anda savaş nedeniyle çok acı günler yaşıyor onlar. Göğüs kemiğini kesmeden ve kalbi durdurarak tüm işlemi yapabiliyoruz. Ancak çok meşakkatli; dikkat ve sabır isteyen bir iş. Normalde 2-3 saatte biten kalp ameliyatı, bu yöntemle 5-6 saatte bitiyor. Çünkü 2-3 saat kalbi ve damarları hazırlamak gerekiyor. Cerrahlar için zor ama hastalar için çok konforlu olduğu için tercih ediliyor” diye konuştu.

EGE BÖLGESİNDE SADECE 2 MERKEZDE

Kapalı kalp ameliyatının şu anda Ege Bölgesi’nde iki merkezde iki cerrah tarafından yapıldığını ifade eden Doç. Dr. Adem Güler, “Biz bu konuda hem yurt içindeki hem dünya genelindeki cerrahlardan büyük ilgi görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan cerrah arkadaşlar geldi, Azerbaycan’dan iki cerrah geldi. Birçok ülkeden gelmek isteyenler var. Başhekimliğimiz ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle koordineli şekilde bu cerrahlarımızı ağırlamak ve uyguladığımız yöntemle ilgi bilgi vermek istiyoruz. Amacımız hem meslektaşlarımıza bu konularda destek olmak hem de onlara Manisa’yı ve zenginliklerimizi tanıtmak” şeklinde konuşu.

DÜNYANIN DÖRT YANINDAN SORU YAĞIYOR

İnternetteki en geniş profesyonel ağ olan LinkedIn aracılığıyla binlerce kalp ve damar cerrahıyla iletişim halinde olduklarını da kaydeden Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu platformda yaklaşık 5 bin cerrah arkadaşımız var. Oradan da sık sık sorulara muhatap oluyor ve bilgi paylaşımı yapıyorum. ‘Kalbi nasıl durduruyorsun, kalbin arkasındaki damarı bypass yapabiliyor musun?’ gibi bir çok teknik sorular oluyor. Biz de onlara ayrıntılarıyla anlatıyoruz. Kimi zaman yazılı olarak, kimi zaman da görüntülü olarak yaptığımız operasyonların ayrıntılarını aktarıyoruz. Tüm dünyadaki meslektaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Son günlerde Arjantin’den Küba’ya, Pakistan’dan Filipinler’e, Hindistan’dan Fransa’ya kadar birçok ülkeden meslektaşlarımdan sorular aldım. Hepsini cevaplamaya çalışıyorum.”