El hijyenine dikkat çektiler

El hijyenine dikkat çektiler

El hijyenine dikkat çektiler

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Dünya El Hijyeni Günü etkinlikleri kapsamında el temizliği konusunda bilgilendirme etkinliği düzenledi. Hastane çalışanlarına ve ziyaretçilere yönelik etkinlikte, el hijyeninin önemi görsellerle ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Sağlıklı yaşamın temel etkenlerinden biri olan el temizliği, insanları birçok hastalıktan koruyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından her yıl 5 Mayıs'ta kutlanan Dünya El Hijyeni Günü'nde elleri yıkamanın ve temiz tutmanın önemine ilişkin etkinlikler yapılıyor. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi de Dünya El Hijyeni Günü etkinlikleri kapsamında hastane çalışanları ve ziyaretçilerine bilgilendirme çalışması yaptı. Başhekim Op. Dr. Mümtaz Kahya ve Başhemşire Hediye Gördes tarafından uygulamalı olarak yapılan bilgilendirmede, görsel materyaller de kullanıldı. Çalışanlara el temizliğinin önemine ilişkin broşürler dağıtılırken, günün anısına fotoğraflar çekildi.

ELLER NEDEN TEMİZ TUTULMALI?

Uzmanlar, günlük hayatta ellerin çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan ve bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organ olduğunu vurguluyor. El yıkamaırı çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle genellikle ihmal edildiğine işaret eden uzmanlar, "Çevre ile sürekli temas halinde olan ellerimiz yoluyla taşınan bakteriler basit bir soğuk algınlığından, SARS, hepatit A, Avian Influenza gibi öldürücü bir çok hastalığın gelişimine neden olabilmektedir. Yetersiz el hijyeni, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde halen yaygın olarak görülen enfeksiyonlara neden olan başlıca etmenler arasında yer almaktadır. Yeterli el hijyeni aynı zamanda, besin kaynaklı hastalıkların azaltılmasında, okullarda sıklıkla görülen gastroenteritler, dışkı ile bulaşan hastalıklar, parazit ve mantarların gelişiminin önlenmesinde de basit ancak en etkili koruma yöntemidir" diyor.