Grandmedical'de deprem tatbikatı

Grandmedical'de deprem tatbikatı

Grandmedical'de deprem tatbikatı

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, olası doğal felaketler öncesi yürüttüğü hazırlık çalışmaları kapsamında deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Hastanede görevli hekimlerin ve onlarca çalışanın katıldığı tatbikatta, deprem anında yürütülecek çalışmalar canlandırıldı, enkaz altında kalan yaralılara acil madühalede bulunuldu.

Türkiye'nin önemli deprem bölgelerinden biri olan Manisa'da yaşanabilecek ciddi bir sarsıntının çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden olabileceği belirtiliyor. Doğal felaketler sonrası çok önemli görevler üstlenen hastanelerin, deprem durumunda soğukkanlı ve organize şekilde en iyi hizmeti verebilmesi gerekiyor. Bu çerçevede hazırlıklarını yürüten Manisa Grandmedical Hastanesi, bölgede 6.9 şiddetinde bir depremin yaşandığı varsayımıyla tatbikat yaptı. Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Gülenç'in önderliğinde yapılan tatbikatta, Hastane Müdürü Mehmet Başaran, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes ve çok sayıda sağlık çalışanı da görev aldı.

BAHÇEDE SAHRA HASTANESİ KURULDU

Siren çalmasıyla başlayan tatbikatta, görevli ekip ilk olarak acil yönetim odasında toplandı. Hastane binasının çeşitli bölümlerinde görevli personelden telsiz yoluyla binanın durumuyla ilgili bilgi alan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı, ardından depremin yeri ve şiddeti, hastaneye gelebilecek yaralı kişi sayısı ve yapılacak acil hazırlıklarla ilgili bilgilendirmede bulunuldu. Ardından, hastane bahçesinde oluşturulan sahra hastanesinde çalışmalar devam etti.

YARALILARA ACİL MÜDAHALEDE BULUNULDU

Deprem sırasında hastanede bulunan ve yaralanan hastalar ile personeller, sağlık çalışanlarının yardımıyla bahçedeki müdahale alanına getirilirken, ambülanslarla da farklı bölgelerden yaralılar sahra hastanesine getirildi. Makyajla yaralı görüntüsü verilen hastane çalışanlarına, sağlık görevlileri acil müdahalede bulundu. Gerçeği aratmayan tatbikatı, hastane bahçesinde bulunan bazı vatandaşlar da ilgiyle izledi. Hastane Başherimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, başarılı geçen tatbikat için tüm çalışanlara teşekkür etti.