Kerem Ali bebek bilgi ve tecrübeyle hayata gülümsedi

Kerem Ali bebek bilgi ve tecrübeyle hayata gülümsedi

Kerem Ali bebek bilgi ve tecrübeyle hayata gülümsedi

Manisa Grandmedical Hastanesi, geçtiğimiz günlerde sıradışı bir doğuma ev sahipliği yaptı. Anne adayı, ultrasonda bebek ters görünmesine rağmen belirtilen tarihte değil doğum sancıları başlayınca hastaneye gitti. Normal doğum başlaması nedeniyle sezeryan ameliyatı yapılamayacağına karar veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Belgin Koçak Yurdakul, bilgi ve tecrübesiyle Kerem Ali bebeği sağlıklı şekilde doğurmayı başardı.

Teknolojinin gelişmediği dönemlerde sık sık anne ve bebek ölümlerine neden olan bebeğin anne rahminde ters durması durumu, sezeryan ameliyatla sorun olmaktan çıktı. Hekimler bu durumdaki bebekleri ameliyatla alarak anne ve bebeğin hayatını güvence altında tutuyor. Ancak doktorların uyarılarını dikkate almamak ve ters bebek gebeliğinde doğum sancıları başlayana kadar hastaneye gitmemek, günümüzde de olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Manisa Grandmedical Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Belgin Koçak Yurdakul, geçtiğimiz günlerde benzer bir olay yaşadıklarını ancak ekip olarak bilgi ve tecrübeleriyle başarılı bir doğum gerçekleştirdiklerini söyledi.

NORMAL DOĞUM BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
Yurdakul, "Anne adayımıza rutin kontrollerde bebeğin ters göründüğünü, ayaklarının geliş yönünde olduğunu belirttik ve bize mutlaka gelmesi için bir tarih verdik. Ne yazık ki hastamız belirttiğimiz erken tarihte değil, doğum sancıları tuttuğunda hastanemize geldi. Sabah erken saatlerde ebelerimiz normal doğum yapmaya çalışırken anne adayımız, daha önceki "Bebek ters görünüyor" uyarımızı hatırlatmış. Bunun üzerine acilen hastaneye geldim. Bu durumda sezeryan ameliyatı yapma imkanımız yoktu, mecburen normal doğum yaptıracaktık. Meslek hayatımın ilk yıllarında Doğu'da benzer olaylarla sıkça karşılaştığım için bu konuda tecrübem var. Ekibimle birlikte bilgi ve birikimimizle, büyük bir hassasiyetle bebek ters olmasına rağmen başarılı bir normal doğum gerçekleştirdik" dedi.

ANNE ADAYLARI ÇOK DİKKATLİ OLMALI
Doğumdan anne Sultan Akkaya ile Kerem Ali bebeğin gayet sağlıklı bir şekilde çıktıklarını ve tüm hastane ekibi olarak büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Op. Dr. Yurdakul, ters bebek gebeliği yaşayan anne adaylarının mutlaka düzenli şekilde doktor kontrolünden geçmelerini ve yapılan uyarılara hassasiyetle uymaları gerektiğini vurguladı. Bu durumdaki bebeklerin sezeryanla alındığını belirten Yurdakul, doğum sancıları başladıktan sonra hastaneye gitmenin ve bebeğin normal doğumla alınmak zorunda kalmasının anne ve bebek için ciddi riskler taşıdığını belirtti.