Manisa’daki ilk uygulama Grandmedical'de gerçekleşti: Bebek kordonu ile kök hücre mucizesi

Manisa’daki ilk uygulama Grandmedical'de gerçekleşti: Bebek kordonu ile kök hücre mucizesi

Manisa’daki ilk uygulama Grandmedical'de gerçekleşti: Bebek kordonu ile kök hücre mucizesi

Tıpta yeni bir çığır açan kök hücre tedavisi neredeyse her alanda kullanılmaya başlandı. Çok yeni olan ‘bebek kordonundan kök hücre’ tedavisi ise bu tekniği çok daha ileriye taşıyacak nitelikte ve birkaç aydır Türkiye’de kullanılıyor. Manisa’daki ilk uygulama Özel Grandmedical Hastanesi’nde gerçekleşti. Ortopedi ve Travmataloji Uzmanı Op. Dr. Gürhan Özcan, bir bebek kordonundan alınan kök hücreyi Sınıf Öğretmeni Esma Akça’ya uyguladı.

Uyumlu donörlerden alınan kök hücrelerin hasarlanan hücre, doku ve organların yenilenmesinde kullanılmasını esas alan kök hücre tedavisi, dünya genelinde hızla yayılıyor. Kalp, beyin ve sinir hastalıklarının yanı sıra birçok alanda kullanılan bu tedavi yönteminin en yeni uygulamalarından biri ‘bebek kordonundan kök hücre’ tedavisi. Kısa süre önce Türkiye’de de başlanan yöntem, Manisa’da ilk kez Özel Grandmedical Hastanesi’nde uygulandı. Ortopedi ve Travmataloji Uzmanı Op. Dr. Gürhan Özcan, kol bileğinde kıkırdak aşınması teşhisi konan Sınıf Öğretmeni Esma Akça için bebek kordonundan kök hücre tedavisi uyguladı.
GENÇ HÜCRELERLE İYİLEŞME HIZLANIYOR
Op. Dr. Özcan, uygulanan tedaviye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bu sıvı doğum sırasında bebeklerin kordonundan alınan hücrelerden oluşuyor. Daha genç ve aktif hücreler. Bu yeni bir uygulama ve dünyada bir yıldır uygulanmakta. Sonuçları çok iyi. Yüzde 99 oranında hastalar memnun. Bebek kordonundan elde edilen kök hücre ile tedavinin avantajları çok. Hastanın ameliyathaneye girmesine gerek kalmıyor. Daha genç hücreler olunca iyileşme de hızlanıyor. Bu yöntemi uygularken hiç ağrı olmuyor. Bundan sonra hastanemizde bu uygulamalara devam edeceğiz” dedi.