Tüp mide mucizesiyle yeniden doğmuş gibi oldu

Tüp mide mucizesiyle yeniden doğmuş gibi oldu

Tüp mide mucizesiyle yeniden doğmuş gibi oldu


Dünya genelinde en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite, çeşitli cerrahi müdahalelerle tedavi edilebilen bir hastalık. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, obezite ameliyatlarıyla her yıl yüzlerce hastayı sağlığına kavuşturuyor. Bir yıl önce tüp mide ameliyatı olan Fadime Cengiz, 130 kilo olarak başladığı serüvenine 63 kilo ile devam ediyor. Cengiz, kendini yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtiyor.

Obezite hastalığının en etkili tedavi yöntemi olarak kabul edilen cerrahi operasyonlar, tüm dünyada giderek artıyor. Hekimlerin, vücut kitle indeksinin belli bir orana yükselmesi durumunda önerdikleri tüp mide ameliyatıyla her yıl milyonlarca obezite hastası sağlığına kavuşuyor. 12 yıldır Manisa ve Ege Bölgesinde sağlık alanında bir çok yeniliğe imza atan Özel Grandmedical Hastanesi, obezite cerrahisini de başarıyla uygulayan sağlık kuruluşlarından biri. Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanlarından Op. Dr. Osman Uyar, “Grandmedical olarak obezite cerrahisinin tüm ameliyatlarını uygulamaktayız” dedi.
BİR YIL İÇİNDE YAKLAŞIK 70 KİLO VERDİ
Her yıl yüzlerce hastaya obezite cerrahisi uyguladıklarını belirten Uyar, Fadime Cengiz adlı hastanın tüp mide ameliyatıyla bir yıl içinde yaklaşık 70 kilo verdiğini belirtti. Uyar, “Hastamız şu an çok daha sağlıklı ve fit. Eğer şartlarınız uygunsa, tüm dünyada en sık yapılan yöntem olan tüp mide ameliyatıyla kolaylıkla kilo verebilirsiniz” diye konuştu. Uzun yıllar kilo sorunu yaşadığını belirten Fadime Cengiz de “Tüp mide ameliyatıyla 130 kilodan 63 kiloya kadar düştüm. Kendimi adeta yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Şartları uyan herkese bu tedavi yöntemini öneririm” ifadelerini kullandı.