Tıp Bayramı'nı coşkuyla kutladık

Tıp Bayramı'nı coşkuyla kutladık

Tıp Bayramı'nı coşkuyla kutladık

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, 14 Mart Tıp Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Gün boyu çeşitli heyetleri kabul ederek tebrikleri kabul eden Başhekim Op. Dr. Mümtaz Kahya, ardından hastanede görev yapan doktorlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Kahya, yapılan son tartışmaların özel hastanelerin önemini ortaya koyduğunu, sektördeki yüksek standartların kamuda çalışan doktorların da elini güçlendirdiğini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı, kamuda çalışan doktorların sağlık sektöründe yaşanan sorunları gerekçe göstererek başlattığı grevin gölgesinde kutlandı. Son yıllarda teknik donanımlarını ve hekim kadrolarını hızla artıran özel sağlık kuruluşlarında ise kutlamalarda coşku hakim oldu. Manisa Özel Grandmedical Hastanesi'nde yapılan kutlamada, sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekildi ve bir an önce çözülmesi gerektiği vurgulandı. Başhekim Op. Dr. Mümtaz Kahya, hastanede görev yapan hekimlere hitaben yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın doktorlarla ilgili sözlerinin rencide edici olduğunu söyledi.

HEKİMLERE YÖNELİK SÖZLER, RENCİDE EDİCİ

Kahya, "Eğer bugün özel hastaneler ve yurtdışına gitme imkanı olmasaydı, masada hekimler daha güçlü olamayacaktı. Biz hekimlerin daha güçlü olabilmelerini sağladığımız için mutluyuz. Bir hekim kolay yetişmiyor. Devlet hekim yetiştirirken masraf ediyor ama diğer mesleklere için de aynı yatırımları yapıyor. Onlarda mecburi hizmet yok, bizde mecburi hizmet var. Buna rağmen itilip kakılmak hekimleri rencide ediyor, özellikle cumhurbaşkanı tarafından yapılması daha çok rencide edici" diye konuştu.