Grandmedical Hastanesi 'Kalp Merkezi' olarak tescillendi

Grandmedical Hastanesi 'Kalp Merkezi' olarak tescillendi

Grandmedical Hastanesi 'Kalp Merkezi' olarak tescillendi

Grandmedical Hastanesi 'Kalp Merkezi' olarak tescillendi

Manisa Grandmedical Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından Kalp Merkezi olarak tescil edildi. Türkiye'de az sayıdaki hastaneye verilen bu unvan için birçok donanıma sahip olmak gerekiyor. Manisa Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, deneyimli doktorlara ve her türlü teknolojik donanıma sahip bir hastane olarak bu tescili hak ettiklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı, toplam ölümlerin yüzde 30'una neden olan kalp ve damar hastalıklarına ilişkin tedavi standartlarını yükseltmek için önemli bir çalışma başlattı. Buna göre, hastanelerin kalp ve damar hastalıklarına ilişkin cerrahi müdahale yapabilmeleri için birçok standarda sahip olması koşulu getirildi. Bu koşulları yerine getirebilen hastanelere 'Kalp Merkezi' unvanı verilmeye başlandı.

KALP ALANINDA UZMANLIK ŞARTI

Kalp Merkezi olabilmek için, hastane bünyesinde kalp ve damar cerrahisi kliniği, kardiyoloji kliniği, anjiyografi cihazı kurulu katater laboratuvarı, en az dört yataklı koroner yoğun bakım servisi, en az beş yataklı kalp ve damar cerrahisi yoğun bakım servisi ve en az iki adet kalp damar cerrahisi ameliyat salonu gibi şartlar gerekiyor. Ayrıca, bu merkezlerde yıllık en az 250 açık kalp cerrahisi ameliyatı, 2 bin 500 tanı ve tedavi amaçlı girişimsel kardiyolojik işlem yapılması gerekiyor.

KAPALI KALP AMELİYATI YAPILIYOR

Manisa Grandmedical Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'nın Kalp Merkezi için öngördüğü tüm şartları yerine getirmenin yanı sıra, dünyanın en ileri kalp ameliyatı teknolojisi olarak kabul edilen koroner bypass yöntemi (kapalı kalp ameliyatı) ile hastalara en konforlu ameliyat hizmetini sunuyor. Doç. Dr. Adem Güler tarafından meme altından kapalı yöntemle yapılan ameliyatla hastalar 24 saat içinde ayağa kalkıp normal hayatlarına devam edebiliyor. Türkiye'de birkaç hastanede yapılabilen kapalı ameliyat yöntemiyle hastalar daha az ağrı çekiyor. Bir hafta içinde işlerine dönebiliyor ve araç kullanabiliyor.

DENEYİMLİ HEKİMLERLE HİZMET

Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, Türkiye'nin en deneyimli ve donanımlı hastanelerinden biri olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 'Kalp Merkezi' olarak da kabul edildiklerini, kalp ve damar hastalıkları konusunda uzman hekim ve çalışan kadrosuyla hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi. Kalp ve Damar Cerrahisi alanında Doç. Dr. Adem Güler ve Uzm. Dr. İsmail Derya Yavaş, Kardiyoloji alanında da Uzm. Dr. Ferhat Özyurtlu, Uzm. Dr. Bahadır Çöllü ve Uzm. Dr. Mahmut Acar'dan oluşan deneyimli bir kadroya sahip olduklarını kaydetti.

TÜM KALP AMELİYATLARI YAPILIYOR

Manisa Grandmedical Hastanesi'nde, yeni doğan bebeklerden, en ileri yaşlardaki erişkinlere kadar her türlü kalp hastasına tanı ve tedavi imkanı bulunduğunu belirten Kahya, "Merkezimiz kalp hastalıklarında muayene, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve koroner yoğun bakım konularında hastalarına en modern hizmet vermektedir" dedi.