Grandmedical'den sosyal sorumluluk projesi: Öğrencilere kovid-19 eğitimi

Grandmedical'den sosyal sorumluluk projesi: Öğrencilere kovid-19 eğitimi

Grandmedical'den sosyal sorumluluk projesi:  Öğrencilere kovid-19 eğitimi

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Halk Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlediği sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda öğrencilere kovid-19 eğitimi verdi. Enfeksiyon uzmanları tarafından verilen eğitimde, korona virüse karşı alınması gereken önlemler anlatıldı.

Manisa genelinde yürüttüğü önemli sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Özel Grandmedica Hastanesi, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere kovid-19 eğitimi verdi. Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda gerçekleşen etkinlikte, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes ve Enfeksiyon Hemşiresi Nuray Başaran tarafından tüm 5. sınıflara kovid-19 hastalığı, hastalığa neden olan korona virüsünden korunma yolları ve aşının önemi anlatıldı. Uzmanlar, eğitim sırasında öğrencilerin konuyla ilgili sorularını da cevaplandırdı.

TOPLUM SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, hastane olarak birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini, toplum sağlığı gibi önemli bir konuda da öğrencileri bilgilendirmeyi çok önemli bulduklarını söyledi. Son 1.5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 ile mücadele konusunda bu güne birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini anlatan Kahya, pandemi sürecinin özellikle çocukların ve gençlerin duyarlılığıyla atlatılabileceğini ifade etti. Kahya, "Yeni nesillerin yaşadığımız pandemi sürecinden dersler çıkararak, ileride daha sağlıklı ve konforlu bir dünya oluşturacağına inanıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERİN BİLİNÇ DÜZEYİ İYİ

Grandmedical Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hediye Gördes de toplum sağlığı konusunda çocukları ve gençleri eğitmenin çok önemli olduğunu, sosyal sorumluluk projelerinde bu hususu dikkate aldıklarını belirtti. Gördes, kovid-19 eğitimi sürecinde öğrencilerin pandemi konusundaki bilinç düzeyinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Mustafa Örnek, okulda gerçekleştirilen kovid-19 eğitimi için Grandmedical Hastanesi ekibine teşekkür etti.