Kanada'dan geldi, Grandmedical'de şifa buldu

Kanada'dan geldi, Grandmedical'de şifa buldu

Kanada'dan geldi, Grandmedical'de şifa buldu

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, Ege Bölgesi ve tüm Türkiye'nin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinden her yıl binlerce hastaya şifa dağıtıyor. Kanadalı Rahima Hamroboy geçen hafta başarılı bir tüp mide ameliyatı sonrasında taburcu olarak ülkesine döndü. Hamroboy, hastanenin teknolojik altyapısı ve uzman kadrosunun çok başarılı olduğunu söyledi.

Bir zamanlar çeşitli hastalıkların tedavisi için her yıl Türkiye'den bir çok kişi Avrupa ve ABD’nin yolunu tutarken, artık Batı ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinden şifa bulmak isteyenler Türkiye’ye geliyor. Teknolojik alt yapısı ve uzman kadrosuyla Ege Bölgesi'nin en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Manisa Özel Grandmedical Hastanesi, her yıl Avrupa ve Amerika kıtasından onlarca hasta tarafından tercih ediliyor. Geçen hafta tüp mide ameliyatı için Kanada'dan Manisa'ya gelen Rahima Hamroboy adlı Kanada vatandaşı, Grandmedical'de geçirdiği başarılı operasyon sonrasında taburcu olarak ülkesine döndü.

'MANİSA’DA ÇOK İYİ AĞIRLANDIK’

Rahima Hamroboy, Türkiye'deki sağlık sektörünün batı ülkeleri standartlarında ve daha ekonomik olması nedeniyle bir süredir tüp mide ameliyatı için araştırma yaptığını, bu önemli operasyon için Manisa Özel Grandmedical Hastanesi'ni tercih ettiğini kaydetti. Başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve yakınlarıyla birlikte hastanede çok iyi ağırlandığını belirten Hamroboy, beklediğinin ötesinde bir sağlık hizmeti aldığını kaydetti. Hamroboy, "Türkiye'yi, özellikle de Manisa'yı Kanada'da aileme ve çevreme anlatacağım. Burda çok güzel günler geçirdik. Sağlık sektörü Türkiye'de tahmin ettiğimden daha da gelişmiş durumda. Grandmedical Hastanesi, hizmet kalitesi konusunda bence batıdaki en iyi hastanelerle yarışacak kapasitede" diye konuştu.

ÖZELLİKLE AVRUPALILAR GELİYOR

Manisa Özel Grandmedical Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mümtaz Kahya, dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip cihazlarla ve deneyimli doktorlarla hizmet verdiklerini, Avrupa’dan tedavi için gelen hastalardan çok iyi geri dönüşler aldıklarını söyledi. Kapalı kalp ameliyatı, obezite cerrahisi, tüp bebek ve diğer konularda Manisa’nın yanı sıra Türkiye’nin her şehrinden ve başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın her yanından hasta geldiğini belirten Kahya, "Manisa sanayi ve tarım alanında dünyanın önemli kentlerinden biri. Amacımız sağlık alanında da Manisa’nın adını duyurmak. Bunun için deneyimli doktorlarımız ve personelimizle en kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

PANDEMİNİN BİTMESİYLE SAYI ARTACAK

Manisa Grandmedical Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Mümtaz Kahya ve Op. Dr. Osman Uyar tarafından yapılan obezite ameliyatları, yurt dışından gelen hastaların en çok tercih ettiği tedavi yöntemi. Batı ülkelerinden gelen hastaların en kaliteli sağlık hizmetini ekonomik şekilde almak için Türkiye’yi tercih ettiğini kaydeden Op. Dr. Osman Uyar, "Yurt dışından gelen hasta sayımız her yıl daha da artıyor. Aşılama faaliyetlerinin artması ve pandeminin ortadan kalkmasıyla birlikte bu sayının çok daha artacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN AMELİYAT TÜP MİDE

Obezite tedavisinde en çok tercih edilen tüp mide ameliyatı konusunda bilgiler veren Uyar, "Bu ameliyat fazla kiloların yüzde 80’ini vermeyi sağlıyor. Hastalarımız ameliyat öncesi 1 gün, sonrasında 2 gün hastanede kalıyor ve taburcu oluyor. Yaklaşık 1 saat süren ameliyatta midenin yüzde 85’lik kısmı alınıyor. Mide küçülünce kişiler az yiyerek erken doyuyorlar ve kilo veriyorlar. Sağlık açısından uzun vadede bir riski yok, avantajları var. Şeker, tansiyon, uyku apnesi gibi sorunlar çözülüyor. Kalp damar hastalıkları riski azalıyor. Aynı zamanda da kilo veriyorlar. Hastalarımız ameliyat sonrası iki hafta içinde rutin hayatlarına dönebiliyor" şeklinde konuştu.